1Nerja är en mysig by som ligger utefter den spanska kusten och har statistiskt sett bland Europas absolut bästa klimat. Naturen består av spännande berg som skär ner i vattnet. Detta skapar många bukter med skyddade sandstränder för bästa sol- och badupplevelse.

Bland europas absolut bästa klimat

Till skillnad från många exploaterade semesterorter med höga hotell, skyskrapor och nattklubbar får du här istället en genuin mysig känsla med vackra palmer, husväggar och blomstergrupper. Befolkningen lever ett traditionellt liv, många inom fiske och är inte lika turistinriktade som andra större turiststäder. Befolkningen i Nerja uppfattas som oerhört vänliga och välkomnande. Man har ofta tid för en liten pratstund och stressar inte genom livet. Om du hör en biltuta handlar det mer om att heja till en vän än att stressa i trafiken.

45 minuter från Malagas flygplats

Från Malaga kan man åka taxi, ta buss eller hyra en bil. Rekommenderat är att hyra bil för att utforska den fantastiska miljön i och runtom Nerja. Med stranden ett pilkast bort hittar du mysiga pubar och restauranger samt en mini-market. För större inköp rekommenderas en tur till supermarket som ligger strax över 2 km bort.

2Oförstörd by

Många städer längs Solkusten (Costa del Sol) är slitna och överexploaterade. Nerja har lyckats bibehålla den traditionella kulturen och lugnet. Här kan du som turist vara en turist på riktigt i en genuin by utan hotellkomplex och mängder med försäljare.
Bebyggelsen har självklart expanderat, men även här görs detta i traditionell stil med låga hus för att hålla staden i ett genuint, välstädat skick. 


Europabalkongen

För dig som är historiskt intresserad kan du se det kända riktmärket "Europabalkongen", en försvarsanläggning från medeltiden. Nerja har varit bosatt av romare, kartager, morer och fenicier. Spår efter dessa kan du hitta lite var stans. 

5 6 7

3Grottor

Det största grottsystemet i Europa hittar du i Nerja. Här hittar du världens största kolonn, totalt ca 700m men det hittas fortfarande mer. Med dess imponerande salar kan du gå en rundtur i de 20 grader varma grottorna (året om).

Trevlig by - året runt!

Staden är levande året runt tack vare sitt läge och den ständiga skaran av turister som vill upptäcka den här pärlan. Det bor också en stor andel bofasta här vilket också bidrar till att staden är lika trevlig att besöka året runt.